Kerkelanden Groent zou niet kunnen bestaan, zonder de samenwerkingen met al die partijen die onze buurtparticipatie zo succesvol maken. We vertellen je er graag meer over!
Versa Welzijn is onze grootste partner. Samen met de opbouwwerkers komen we regelmatig samen om ontwikkelingen en behoeftes te bespreken. Ook zien zij de kansen van meer sociaal groen als een impuls voor een betere cohesie in de wijk. Ook zijn we financieel via de organisatie ondersteund voor de realisatie van een campagne pakket en het zaadmengsel voor de bewoners.
Omgevings Educatie ondersteunt ons in het onderzoek samen met de scholen en de plannen voor een schoolmoestuin. Waar liggen de behoeften en hoe stellen we een plan op voor een gezamenlijk ontwerp?
Urban Farming ondersteunt ons in een later stadium in de uitvoering van de schoolmoestuin. Er is veel kennis en ervaring in huis.
Afdeling Groen van de gemeente ondersteunt ons met diverse mogelijkheden. Biedt financiële ondersteuning en helpt met onze zichtbaarheid online. Met de werkgroep trekken we samen op met de gemeente en de ideeën die de gemeente al op de plank heeft liggen voor de wijk. Samen onderzoeken we de kansrijkheid voor groene projecten.
Wijkblad Het Groene Boekje biedt ons de ruimte om content te plaatsen. Hiermee bereiken we de groep bewoners die minder of geen gebruik maakt van internet. Hoge School Utrecht volgt ons initiatief en biedt ondersteuning. Zij werken aan een onderzoeksproject met Versa over succesvolle bewoners initiatieven.
Duurzaam netwerk Hilversum100 helpt mee in het delen van hun kennis en verbindingen. Ook heeft de organisatie ons een podium gegeven bij verschillende evenementen zoals de Duurzame Dagen en een evenement over buurtinitiatieven.
Verder onderhouden we prettige contacten met het Goois Natuurreservaat, Vis a Vis Ontwerpbureau van het De Wilde Weelde netwerk, IVN Natuureducatie, Kas & Co (gespecialiseerd in wilde, inheemse planten) en diverse individuele sympathisanten vanuit het groene netwerk binnen de gemeente.